itg logo
wemos_D1_mini_+_WeMos_DHT22_shield Az alábbi leírás a wemos D1 mini + WeMos DHT22 shield programozásához szükséges eszközök telepítését valamint az elkészült programkód feltöltését mutatja be. A wemos D1 mini egy egyszerű wifi-vel rendelkező porgramozható számítógép, a wemos DHT22 shield pedig egy ehhez az eszközhöz illeszthető hőmérő és páratartalommérő szenzor. A csomagban kapott lábak panelle forrasztása után a két eszközt összeillesztve készen is vagyunk a hardveres résszel. A számítógéphez egy USB-micro USB (pl. régi NOKIA töltő) kábellel csatlakozhatunk. Az első hét lépés a keretprogtam telepítését mutatja be. A nyolcadik lépés a kódot tartalmazza, a kilencedik pedig az mrtg által készített grafikont.

1) Arduino IDE letöltése és telepítése: https://www.arduino.cc/en/Main/Software

2) CH340G Driver (D1/D1 mini/D1 mini Lite) letöltése és telepítése: https://wiki.wemos.cc/downloads

3) python 2.7 letöltése és telepítése: https://www.python.org/download/releases/2.7/

4) a c:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\ mappában hozd létre az esp8266com, majd ezen belül az esp8266 mappát.

5) töltsd le és csomagold ki az c:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\esp8266com\esp8266 mappába a https://github.com/wemos/Arduino_D1/archive/master.zip fájlt.

6) lépj be a c:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\esp8266com\esp8266\tools mappába és parancssorból indítsd el a python get.py szkriptet.

7) indítsd el az Arduino IDE-t.
7/a a (File/Preferences) oldalon, az Additional Boards Manager URLs-hez írd be ezt: http://arduino.esp8266.com/versions/2.3.0/package_esp8266com_index.json
7/b válaszd ki a megfelelő hardvert. (Tools/Board) WEMOS D1 & mini
7/c állítsd be a COM portot. (Tools/Port)
7/d telepítsd fel az esp8266 lapkészlethez szükséges könyvtárat. (Tools/Board/Board Manager)
7/e telepítsd fel a DHT22 szenzorhoz szükséges könyvtárat. (Sketch/Include Library/Manage Libraries)

8) másold be a kódot, módosítsd tetszés szerint, ellenőrizd le és töltsd fel a kütyüre.

wemos_D1_mini_+_WeMos_DHT22_shield_mrtg 9) sikeres feltöltés esetén az eszköz felcsatlakozik a beállított WPA titkosítással rendelkező WiFi hálózatra és a DHCP kiszolgálótól kapott ip címet a böngészőbe beírva megjeleníti a mért hőmérsékletet és páratartalmat.